Přírodní DHT blokátory

Přidáno: 25.07.2013

Přírodní DHT

Ikona prirody

 

Výpad vlasů je záležitostí komplexní problematiky a je vždy nesmírně obtížné určit jednoho vyníka, který nám těžkosti s vlasy způsobuje. Chceme-li s vlasovým výpadem nebo oslabením vlasů bojovat, je třeba nasadit celé spektrum zbraní / účinných přípravků, a nedat tak šanci ani jednomu „pachateli“ ztráty vlasů, aby nám proklouzl. Tento koncept léčby je světově doporučován (dle Americké asociace pro ztrátu vlasů – American Hair Loss Association) a to nejen z důvodů čistě racionálních, ale i ekonomických. Je přecijen levnější „vsadit“ pouze na jeden určitý přípravek a do něj každý měsíc investovat, ale nejen že se tím pravděpodobnost selhání (pachatel vlasov ztráty nám unikl) zvyšuje, ale my budeme zbytečně investovat do přípravku, který je sice kvalitní, ale bez spolupůsobení jiných přípravků / vitamínů nemůže své aktivní látky uplatnit, my tak ztrácíme nejen čas a peníze, ale i důvěru v daný produkt a naději na řešení naší vlasové ztráty.

Závěrem tohoto úvodu tedy chceme říci, že DHT inhibitory jsou výrobky kvalitními a účinnými, ale spoléhat pouze na ně, je jako vytáhnout do boje s armádou tvořenou pouze námořnictvem a doufat, že pěší oddíly a letectvo nebude zapotřebí.

 

PŘÍRODNÍ DHT blokátory


Mezi nejznámější DHT blokátory se řadí Saw Palmetto Berry Extrakt a Zinek.

Extrakt ze Saw Palmetto bobulí se získává z plodů palmy typicky se nacházející v teplém klimatu Jihovýchodní části území Spojených států. Tento extract je hojně užíván i pro prevenci či boji se zbytněním prostaty. Právě zbytnění prostaty je u mužů spjato s nárustem testosteronu v organismu s věkem.

 

STUDIE NA PŮSOBENÍ SAW PALMETTO EXTRAKTU

 

V roce 2002 byla v časopise Alernativní a doplňkové medicíny  (Alternative and Complementary Medicine (2002;8:143-52) zveřejněna studie, která poukazovala na srovnatelné výsledky při používání Finasteridu jako při užívání Saw Palmetta extraktu. Pozorovalo se zmenšení zdřelé prostaty stejně tak jako zlepšení kvality vlasů. Testováno bylo 19 mužů mezi 23 a 64 lety. Po měsící bylo u skupiny užívající Saw Palmetto tablet o proti skupině užívající pouze placebo dokázána 65% úspěšnost v boji s vlasovou ztrátou.

 

DÁVKOVÁNÍ

Studie zaměřené na správné dávkování Saw Palmetto tablet prokázaly, že ideální denní dávka je 350 mg jednou denně a v porovnání s vyšší dávkou již nebyla prokázána zvyšující se účinnost.

Přesto je doporučeno v úvodu léčby užívat 2 tablety kvalitního přípravku se Saw Palmetto extraktem denně pro ustanovené dostačující hladiny inhibitorů 5 alfa reduktázy v krevním oběhu a v dalším časovém horizontu již brát pouze jednu tabletu denně. popř. po ½ roce užívání lze přejít na jednu tabletu obden.

Jinou alternativou je doplnění tabletové formy přípravkem obsahujícím Saw Palmetto ve formě roztoku a ten aplikovat přímo na místa postižení. V takovém případě doporučujeme jednu tabletu denně + denní aplikaci šampónu, kondicionéru nebo kapek přímo do vlasů na pokožku.

 

 

Článek týkající se Dihydrotestosteronu (DHT)


Zpět na seznam článků
Copyright 2013 - 2024 © Hustší vlasy